Ana Lazăr, profesoară de matematică la Telenești: „Ambasador digital e un titlu onorabil, dar în același timp, o mai mare responsabilitate” (VIDEO)

38

Ana Lazăr este profesoară de matematică la gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Telenești. Pe lângă cunoștințele de la disciplina matematică și aplicabilitatea acestora în cotidian, le transmite elevilor săi pasiunea și curiozitatea pentru tot ce este nou în lumea tehnologiilor informaționale.

 

Cariera sa profesională începe în 2007

„Pe parcursul acestor ani, am reușit să mă implic activ în diverse activități menite să-mi dezvolte competențele necesare de a continua cu succes procesul educațional. La momentul actual sunt deținătoarea gradului didactic I, pentru care am depus o muncă enormă și de care sunt mândră. Elevii mei participă în fiecare an la olimpiadele raionale, obținând și locuri de frunte ceea ce la fel îmi dă aripi și mă motivează să-mi fac în continuare munca cu plăcere”, ne spune Ana.

Recent, aceasta a devenit una dintre cei 25 de câștigători ai Concursului „Profesorul – Ambasador Digital” desfășurat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

 

„O provocare pentru mine este mai degrabă cuvântul «ambasador» decât «digital», fiindcă cel din urmă e prezent de ceva timp în vocabularul meu și al elevilor. Ambasador e un titlu onorabil, dar în același timp impune o mai mare responsabilitate.”

Ana Lazăr, profesoară de matematică la gimnaziul „Mihai Eminescu” din orașul Telenești

Utilizarea instrumentelor digitale la lecțiile de matematică este parte integrantă a procesului educativ, o normă deja, o lecție obișnuită pentru Ana: „Cel mai important este faptul că din primele minute ale lecției captez atenția elevilor mult mai ușor, apoi având la îndemână instrumente interactive, pot menține această atenție un timp mai îndelungat”.

Concursul „Profesorul – Ambasador Digital” este parte a proiectului cu același nume, implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” prin intermediul Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova și USAID, Suedia, UK, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Imprimare