Fii inteligent pe internet

105

Pe perioada lunilor mai şi aprilie 2019, în Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Bălţi a fost desfășurat proiectul naţional i-Citizen. Proiectul comunităţii liceale denumit „Fii Inteligent în Internet” a avut ca scop promovarea acţiunilor care să influențeze instituţiile publice (şcoală, bibliotecă) să implementeze mecanisme de prevenire a riscurilor provocate de internet.

Obiective: Dezvoltarea atitudinilor și abilităților privind prevenirea riscurilor în internet, dezvoltarea abilităților de comunicare cu conținut de soluţie atât în internet cât și în viața reală.

Siguranţa Digitală este una din cele mai importante aspecte ale dezvoltării unui cetăţean în era digitală. Despre siguranţă nu este suficient să vorbeşti, despre siguranţă trebuie să te informezi şi apoi să înveţi. Beneficiarii acestui proiect au fost elevii, părinţii, profesorii şi întreaga comunitate. Profesorul Natalia Ursu împreună cu membrii Consiliului Elevilor au desfășurat un şir de activităţi cu elevii şi părinţii lor în Clasa Viitorului. Anturajul Clasei a permis tuturor participanţilor să se simtă încrezut şi comfortabil. Au fost clarificate diferite riscuri ale internetului şi au fost stabilite reguli de securitate online.

„E foarte bine ca şcoala îşi asumă şi aşa fel de educaţie în aşa condiţii peroformante, noi acasă niciodată nu am fi ştiut despre aceste riscuri online” menţionează un părinte. Întreaga comunitate a beneficiat de pliante cu sfaturi privind securitatea online.

Proiectul este realizat datorită suportului generos al cetăţenilor Americani prin intermediul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii şi coordonat de Olga Morozan.

Imprimare

Actualizat la