Clasa Viitorului – gazdă a unei lecții de patriotism

199

Tehnologia este arta de a transforma știința în ceva practic
[Marcio Barrios]
 

Miercuri, 20 noiembrie 2019, în Liceul Teoretic „George Coșbuc” din municipiul Bălți, s-a desfășurat ora de limba și literatură română cu subiectul: “Limba nostră de Alexei Mateevici. Interpretarea textelor”. A fost o lecție transdisciplinară, susținută de profesoara Corina Melinte, grad didactic al doilea. 

Activitatea didactică a fost concepută pentru realizarea următoarelor obiective: 

  • Să reconstituie pe baza textului imaginea limbii române creată de autor, din perspectivă trans disciplinară; 
  • Să identifice realități sociale, istorice, geografice în text; 
  • Să argumenteze punctul de vedere oral și în scris. 

Elevii din clasa a VII-a “B” au fost repartizați în 4 grupe, fiecare reprezentând câte un domeniu: Muzică, Literatură, Istorie, Geografie.

Profesorul a stabilit etapele de lucru asupra produsului ce urma a fi prezentat ulterior. 

Grupul Literații au trasat un itinerar metaforic al textului Limba noastră, utilizând ozoboți.

Echipa Muzicienii au aplicat setul de inventică Makey-Makey pentru a confecționa un instrument muzical  ce ar permite interpretarea notelor muzicale cu referire la textul propus.

Produsul final al Istoricilor a fost o macara construită din piese Lego, care avea ca scop să ”dezgroape” trecutul istoric din discursul liric Limba noastră

Într-o manieră originală s-a prezentat și grupul Geografilor care cu ajutorul ochelarilor VR/3D au călătorit în toate țările unde se vorbește limba română. 

”Elevul de azi are nevoie de activități care să-i captezi atenția. Clasa Viitorului este un spațiu inspirațional ce permite actanților educaționali abordări pedagogice inter/trans disciplinare prin utilizarea inovațiilor digitale care devin mijloace imperative timpului nostru” ne-a spus Dna. Melinte la finele orei. 

 

 

Imprimare

Actualizat la