Coding pentru şi în Viitor

123

Pe 26 octombrie curent, în Clasa Viitorului din liceul Ștefănești, 20 elevi au participat la cel mai grandios proiect de coding din Moldova.

Profesorul de informatică, Marcel Bodiu, a explicat elevilor cum pot utiliza platforma Scratch. Deoarece copiii petrec o bună parte a zilei în mediul online, instruirea a fost binevenit deoarece ei au învăţat să folosească acest timp în mod util, creativ şi distractiv, descoperind noi şi noi metode de utilizare a inovaţiilor digitale.

A fost foarte interesant, am aflat lucruri noi, am învăţat să fac animaţii şi chiar jocuri utilizând Scratch. Mă bucur că am primit şi această diplomă de participare” ne-a spus  Otilia Olenschi, demonstrând cu mândrie certificatul de participare la atelierul de coding #SuperCoders.

Aşa numiţii „cetăţeni digitali” au venit la training-ul de coding cu ceva temeri, dar în acelaşi timp entuziasmaţi de ceea ce avea să urmeze, după cum afirmă eleva din clasa a VII-a, Victoria Bonari: „De îndată ce s-a anunţat desfăşurarea seminarului m-am gândit că este o foarte bună oportunitate pentru a mă pregăti pentru viitorul la care visez. Am avut foarte multe emoții, dar am trecut peste ele şi sunt mulțumită de experiența pe care am avut-o. În viitor îmi vor fi utile toate informațiile pe care le-am cules si voi ține cont de toate cunoștințele reținute. Cred că este o foarte bună motivaţie pentru noi, elevii.”

Copiii au beneficiat nu doar de instruire gratuită, ci şi de prânz şi de tricouri. Acest proiect îndreptat spre creșterea intelectuală a elevilor prin educație digitală și programare este implementat de Centrul de Informaţii Universitare cu sprijinul Orange Moldova.

Imprimare