Prima Despre noi CNIDE, UPSC, Chișinău

CNIDE, UPSC, Chișinău

Centrul Național de Inovații

Digitale în Educație

ANUL FONDĂRII: 2019

ADRESA: MD 2069, mun. Chișinău, str. Ion Creangă 1
Tel: +373 68 199 986
E-mail: director@clasaviitorului.md

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație ”Clasa Viitorului” este o platformă de inovații digitale în educație, care asigură regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii și implementarea acestora în sistem. Aici sunt pregătiți noi generații de tineri cu gândire progresistă, competitivi şi profesioniști, care vor asigura creșterea durabilă a economiei țării.

Centrul Clasa Viitorului include un spațiu de instruire deschis și flexibil, unde profesorii experimentează scenarii de predare-învățare-evaluare inovative, folosind tehnologii digitale cu impact transformativ: programare, robotică, Internetul lucrurilor (Internet of Things), cât şi echipamente care să transpună aceste tehnologii: senzori, media digitală și echipamente de fabricație. Centrul este nucleul strategic pentru tot sistemul educațional, și o platformă de instruire, consiliere didactică pentru școli.

Centrul Național este plasat în cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, unde a fost renovată și reutilată sala de festivități, care oferă un spațiu flexibil și reconfigurabil, inspirat din principiile Clasei Viitorului și dotat cu echipamente digitale educaționale precum ecrane interactive SMART, seturi de robotică, imprimante 3D, laboratoare digitale, senzori, microcircuite, ochelari VR, camere panoramice, dispozitive și sisteme pentru casa inteligentă, etc. Centrul vine să inspire cadrele didactice în aplicarea noilor tehnologii în procesul de instruire al elevilor și va instrui anual peste 1,000 de cadre didactice actuale și viitoare.

Noutăți

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY