Inovaţii şi tehnologii în predarea fizicii

233

La data de 29 noiembrie a avut loc Seminarul teoretico-practic al profesorilor de fizică „Inovaţii şi tehnologii în predarea fizicii”, gazda evenimentului a fost liceul Măgdăceşti.

În cadrul seminarului au fost desfășurate 2 lecții publice:
– În clasa a 10-a, profil real, „Dependența drumului de frânare de calitatea carosabilului”, lecție de investigare experimentală cu utilzarea PocketLab-ului, moderată de profesoară dna Zinaida Urîtu.

Lecţia a început cu un filmuleţ care a avut un mesaj special pentru elevi și anume „Nici o mare descoperire nu s-a realizat vreodată fără o presupunere iniţială”. Astfel elevii au fost motivaţi chiar de la începutul orei să lucreze şi să pună în practică cele studiate.-În clasa a 12-a, profil real, lecția a avut tema: „Clasificarea undelor undelor electromagnetice” și a fost moderată de profesoară Dna Elena Efros. La lecții s-au utilizat instrumente web pentru evaluarea asistată de calculator.În aceeași zi, după cele două lecții, a avut loc un atelie de lucru cu participarea profesorilor de fizică din raion. Aici a fost demonstrate aplicația MakeyMakey, iar profesorii au făcut cunoștință cu utilizarea roboților EV3, a Ochelarilor VR şi a Ozoboților.

Atelierul a fost moderat de dna Nelea Şerbu, care consideră că Clasa Viitorului în Criuleni este ca un pioner în raionul nostru.

Imprimare