Instrumente digitale utile în procesul de predare-învățare

1585

În secolul XXI, tehnologiile ocupă un loc tot mai important în viața cotidiană, iar tehnologizarea procesului educațional este inevitabilă. Acest proces a fost grăbit în ultimul an de pandemia COVID-19 și trecerea la învățământul online.  Într-un pas mai lent, sau mai alert utilizarea tehnologiilor digitale în procesul educațional duce la schimbare și îmbunătățirea sistemului educațional.

Prin aplicarea tehnologiilor și diferitelor instrumente digitale şcoala va reuşi să facă faţă provocărilor timpului și să răspundă nevoilor educaționale a nativilor digitali.

Mulți profesori utilizează deja instrumentele digitale. Iar noi i-am invitat pe participanții al Conferința “Tehnologia face diferența”  să ne povestească propriile experiențe, ce instrumente și aplicații utilizează și cum văd utilitatea acestora. Toate ideile le găsiți mai jos.

Creat cu Padlet

De asemenea, invităm să o urmăriți pe Daniela Munca-Aftenev, şef adjunct, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului Municipal Chișinău care, în video de mai jos, prezintă strategii de predare sincronă și asincronă în baza Bibliotecii digitale ”Educație online”.

Imprimare