Lecție deschisă de chimie cu genericul „Hidrogenul – element al Universului” în liceu „Mircea Eliade”

517

Chimia este considerată cea mai interesantă disciplină școlară, deoarece printre reacții și ecuații, ea ne învață lucruri noi despre lumea în care trăim. Acest lucru a fost demonstrat de elevii clasei a VIII-a ,,U” din Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade”, care au participat la o lecție deschisă de chimie în Clasa Viitorului.

Pe data de 26 noiembrie 2019, Clasa Viitorului a găzduit o lecție care a avut ca temă analizarea Hidrogenului ca element chimic și ca parte componentă a Universului. Lecția a fost desfășurată de către profesoara de chimie Mariana Cîrliciuc, iar elevii au fost asistați de profesoara de robotică Marcela Papuc. Elevii au dat dovadă de foarte mult interes și sârguință, pentru a  le demonstra tuturor cunoștințele lor. Asistenții acestei lecții au fost profesori din Franța, care la sfârșit au rămas foarte impresionați.

Elevii și-au pus la încercare toată creativitatea pentru a demonstra, cu ajutorul unor roboți, importanța Hidrogenului în viața omului. La finalul lecției, elevii au rezolvat două probleme pe bază de ecuații ale reacțiilor chimice și astfel au convins profesorii și asistenții că tema a fost însușită cu succes.

Imprimare