La „George Coșbuc” împreună construim viitorul școlilor din municipiul Bălți

326

                                            ”Răspândeşte lumina, iar întunericul se va risipi de la sine.” 
Erasmus

Finele lunii ianuarie au fost pentru Liceul Teoretic „George Coșbuc” din mun. Bălți plin de vervă și zbucium. Aici s-au frământat idei și s-au modelat lăstari ai educației. În incinta instituției, la 30 ianuarie 2020 s-a organizat și desfășurat atelierul municipal al tinerilor specialiști cu genericul: „Cadrul didactic gestionează propria dezvoltare profesională continuă”, ghidat de Viorica Călăraș, director adjunct în liceu.

La eveniment au participat peste 60 de  tineri specialiști din toate instituțiile preuniversitare din municipiu. Activitatea propriu-zisă a avut loc în Clasa Viitorului, un spațiu bine amenanjat, după standardele europene, care te impune la cercetare, descoperire și provocare, astfel toți participanții, având varii specialități, au fost antrenați în acțiuni practice.

În cadrul atelierului organizatorii, tineri specialiști din liceu, monitorizați de dna Viorica Călăraș, și-au demonstrat măiestria și vocația de a fi pedagog, mânuind cu iscusință echipamentele din Clasa Viitorului.

Atelierul a trezit un interes atât prin tematică, cât și prin abilitățile organizatorilor de a utiliza facil tabla interactivă, ozoboții, planșetele, roboții și setul de inventică Makey-Make. Varietatea de metode și echipamente pe care s-au bazat organizatorii, a fascinat contingentul de tineri prezenți la eveniment. Participanții au venit cu propunerea de a reitera și încuraja astfel de ateliere metodico-practice, pentru că împreună cu organizatorii au realizat și ei sarcini practice de lucru cu echipamentele din Clasa Viitorului. Grație acestui spațiu și tehnologiilor digitale, activitățile din Liceul ”George Coșbuc” au succes la public, sunt vii, interesante, active și memorabile.

Ca rezultat, ar fi concludentă afirmația lui Ralph Waldo Emerson:”Adevărul nu este proprietatea unei singure persoane, ci comoara întregii omeniri”, întrucât doar împreună construim viitorul școlilor din Republica Moldova.                                                             

 

Imprimare