Limba engleză studiată cu ajutorul platformelor educaționale online

162

Datorită progresului tehnologic și accesului nelimitat la informații și resurse ne putem propune și realiza schimbări, care cu puțin timp în urmă erau inimaginabile. Școala nu mai este un muzeu ce păstrează pedagogia din trecut. Școala este galeria oportunităților ce oferă noi valențe cu care elevii operează foarte ușor și se încadrează cu mare plăcere în procesul învățării.

Pe perioada unei săptămâni din luna octombrie, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, elevii din clasele 9-11 au beneficiat de formări în Clasa Viitorului. Și anume, cum să folosească platformele online – SMORE și KIZOA în cadrul orelor de limba engleză în paralel cu echipamentul Smart Screen. Profesoara de limba engleză, Natalia Ursu, a demonstrat elevilor un tutorial live pentru ai ajuta să scrie și să publice articole online prin intermediul platformei SMORE. De asemenea,  să realizeze filmulețe printr-o modalitate mai intercativă și mai interesantă cu ajutorul instrumentului KIZOA.

Aceste platforme pot fi folosite atât în cadrul orelor, cât și pentru a efectua temele pentru acasă. Scopul acestei formări a fost de a inunda  experiența elevilor cu aspecte noi ale învățării ce permit spontaneitate, creativitate și inițiativă, dar și dirijarea dezvoltării competențelor de viață. 

După formare elevii au prezentat lucrări uimitoare și foarte originale. În urma discuțiilor cu elevii putem afirma cu certitudine că aspectul digital si abordarea modernă a predării – învățării totuși, ating cote maxime în viața educațională a elevilor.

„La început nu puteam să mă înregistrez, după înregistrare nu prea înțelegeam ce trebuia să fac, mai apoi totuși, după puțin execrițiu cu pictogramele am realizat cât este de plăcut să creezi un proiect, o prezentare cu ajutorul acestor instrumente, super”, a menționat Daniel, unul din elevii participanți la eveniment.

Imprimare

Actualizat la