În cadrul proiectului „Clasa Viitorului – Future Classroom Lab” LT „Ion Creangă” o organizat un MasterClass pentru elevi, unde mentori le-au fost chiar colegii lor. Aceștia au fost instruiți să explice metode de lucru cu implicarea tehnologiilor inovatoare și a cunoștințelor din domenii precum Științe, Informatică, Matematică.
Activitățile s-au desfășurat în cadrul mai multor ateliere, la care participau câte 6-7 elevi: Makey Makey – invenția electronică ce permite conectarea diferitor obiecte cu orice calculator (fructe, bomboane etc.); Ozobot – robotul de mărimea unui buzunar ce oferă o multitudine de moduri de a te juca, crea, învăța; Arduino – plăcuțe de dezvoltare care au ca scop crearea de dispozitive care pot sesiza și controla diverse activități sau procese în lumea reală; Ochelarii VR – tehnologia ce permite să experimentezi orice, oricând, oriunde, prin intermediul virtualității reale; Camera 360°- cu un câmp vizual ce cuprinde orice suprafață 360°; Imprimanta 3D – ce poate produce într-un timp scurt un prototip.

„A fost o activitate ce a implicat mult efort, dar care în final ne-a informat despre schimbările actuale în domeniul IT și noile tehnologii”, susține Cătălin, elev în clasa a 8-a.
Evenimentul a fost coordonat de 8 elevi mentori, 4 profesori din catedra MAIF, iar numărul de elevi participanți a ajuns la 50. Datorită Clasei Viitorului a fost posibilă organizarea unui eveniment, ce a implicat colaborarea elevilor cu cadrele didactice, într-o atmosferă plăcută și familiară.