Mijloace media în învățământul profesional

21

Utilizarea mijloacelor media în procesul educațional este o necesitate în contextul modernizării învățământului profesional și motivării elevilor prin asigurarea interactivității activităților didactice.

În acest context, în perioada 22 – 30 octombrie Asociația Obștească Educație pentru Dezvoltare (AED) a desfășurat ateliere cu peste 30 de cadre didactice, care sunt  interesate de introducerea mijloacelor media în procesul de predare. Obiectivul atelierelor a fost formarea grupurilor de lucru în vederea digitalizării materialelor didactice la disciplinele de specialitate și de cultură generală, precum și în vederea elaborării materialelor didactice digitale.

Drept continuitate a proiectului CONSEPT, Echipa AED va oferi sprijin și suport tuturor membrilor grupurilor de lucru pe tot parcursul procesului de concepere și elaborare a materialelor didactice digitale.

Componenta Mijloace Media din cadrul proiectului CONSEPT urmărește scopul de a implementa tehnologiile TIC la toate disciplinele și de a crea comunități de cadre didactice care utilizează și dezvoltă materiale didactice digitale și împărtășesc din experiența lor cu ceilalți.

Imprimare