Ore informative cu privirea la promovarea Parlamentului Tineretului în rândul elevilor

187

A început deja cea de-a treia etapă în cadrul proiectului Parlamentul Tinerilor, iar acum tinerii deputați au devenit adevărați promotori ai puterii legislative și au început să informeze elevii, tinerii și alte categorii de vârstă despre activitatea sa. De modul în care, aceștia vor informa societatea depinde dacă vor ocupa unul dintre cele cinci locuri finaliste, deținătorii cărora vor beneficia de o vizită de studiu în Bundestagul german.

În acest context, au fost organizate orele de informare ale unei eleve care speră să devină deținătoare a unuia dintre cele cinci locuri finaliste. Cristina Ciobanu, elevă în clasa XII-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova, este o tânără care s-a dedicat mult acestui proiect. Astfel, ea a început o adevărată campanie de promovare a Parlamentului Tinerilor în rândul elevilor din raion.

Orele informative de marți, au fost petrecute în „Clasa Viitorului” din cadrul liceului. Cristina a ales o metodă de informare captivantă pentru tineri utilizând noile tehnologii. Elevii prezenți la evenimente ne-au spus că aceasta le-a captat atenția prin toate metodele de predare, intrigându-i, iar în simulările dezbaterilor parlamentare, elevii s-au simțit adevărați tineri deputați. În cadrul orelor pe care le-a petrecut, tânăra a explicat pe înțelesul tuturor ce e un proiect de lege, cum el este dezbătut și, în general, despre cum e să te simți responsabil de soarta țării.

Eleva urmează să mai efectueze vizite și să petreacă ore de informare și în alte instituții de învățământ cu speranța că va reuși să informeze cât mai mulți tineri. În urma campaniei sale, mai mulți tineri au spus că doresc să se implice și ei în edițiile următoare ale acestui proiect și de a deveni deținători ai certificatului eliberat de organizatori.

Cristina îi încurajează pe tinerii să se implice activi în viața politică a statului, căci „de noi, cei tineri, depinde soarta țării” spunea ea.

Imprimare