Problemele se rezolvă în Clasa Viitorului

169

Recent, în Clasa Viitorului din liceul Ștefăneşti, a avut loc şedinţa SOLE, în cadrul căreia elevii au studiat o întrebare actuală şi des întâlnită în comunitate: “De ce îngălbenesc dinţii? “.

Elevii s-au divizat în 5 centre şi fiecare au cercetat aceeaşi temă prezentând produse diferite: poster, PPT, teatru, creaţie, cântec. Elevii au demonstrat încă o dată că îi interesează problemele comunităţii.

Prin intermediul prezentării  PPT, elevii au vorbit despre cauzele îngălbinirii dinților, iar centrul care a creat posterul a împartășit cum putem combate această problemă și cum să ne alegem corect o pastă de dinți.

Elevii centrului Creație au discutat, având ca exemple, desene și periuțe de dinți, totodată interpretând și o piesă în română și engleză. 

Cu toții au rămas impresionați de piesa realizată la pian cu ajutorul fructelor și legumelor, și de talentul actoricesc al elevilor care au demonstrat, prin sceneta lor, tipuri de persoane la stomatolog.

 

Curiozitatea, munca, ingeniozitatea au dus spre rezultatul dorit, iar elevii au rămas satisfăcuţi de produsele obţinute. James B. Stanfield expert din cadrul Universității Newcastle din Londra prezent la ședință a afirmat: “În Marea Britanie sunt puţine şcoli de elită, iar elevii din aceste şcoli frecventează diferite cluburi unde învață cum să devină oameni de success. Doar cei din şcolile private doresc să devină în viitor jurişti, avocaţi, doctori, programatori. Însă voi nu aveţi nevoie de şcoli de elită, deoarece deprindeţi aceste abilităţi aici, chiar şi la aceste şedinte”.

În fiecare săptămână, elevii din LT Ștefănești vin cu entuziasm în Clasa Viitorului la ședințele SOLE, organizate în cadrul Programul Regional DARE.

La activitate au mai asistat coordonatorii Programului: Emilia Moraru, Rodica Evtodi și Cristina Varzari.

Imprimare

Actualizat la