Școala din viitor în Clasa Viitorului devine școala din prezent

581

Acesta a fost genericul unei şedinţe cu părinţii care a avut loc la data de 27 martie 2019 in Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Bălţi. Obiectivul şedinţei a fost de a informa despre Clasa Viitorului, despre scopul acestui proiect care opereză numai cu strategii şi echipamente inovative.

Moderatorul şedinţei, Natalia Ursu a prezentat  a vorbit despre Clasa Viitorului, au fost prezentate echipamentele care servesc drept piloni pentru o lecţie interesantă şi modernă. Entuziasmul participanţilor la şedinţă a atins cote maxime, când aceştea au fost provocaţi să testeze echipamentele ca ochelari VR (realitate virtuală), Home Assistant boxa şi drona. Astfel au urmat o serie de întrebări: „Dar cum se folosesc aceste echipamente la matematică, istorie, limba română?”. Moderatorul a prezentat câteva secvenţe video cum se folosesc aceste echipamente la diferite ore şi care este finalitatea lor.

A fost ceva nemaipomenit”,  „M-am gândit că tabla interactivă este cel mai performant echipament pe care o şcoală poate avea”,  au menţionat părinţii participanţi la şedinţă.  Ei și-au exprimat convingerea că copiii lor vor fi mai motivaţi şi mai pregătiţi pentru viaţă.

Astfel, părinţii vor fi mesagerii Clasei Viitorului în comunitate, vorbind despre oportunitățile copiilor din L.T. „Vasile Alecsandri” de a obţine o educaţie de calitate prin transformarea unei predări tradiţionale într-o predare în continuă metamorfoză didactică.

 

Imprimare