20.045 profesori au fost instruiți în cadrul Programului Național de Alfabetizare Digitală a Cadrelor Didactice

714

Astăzi s-a încheiat Programul Național de Alfabetizare Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general, lansat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, în perioada 1 iulie – 15 septembrie 2020.

Astfel,  16.463 profesori au fost instruiți online la cursul ”Dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice, pentru predare-învățare-evaluare, cu G Suite pentru Educație” (nivel mediu și avansat).

Alți 3.582 profesori au fost instruiți direct la cursul „Alfabetizare și dezvoltare a competențelor digitale a cadrelor didactice” (nivel începător).

Durata unui curs a fost de 60 ore, fiind studiate în total 39 de aplicații digitale din suita Google.

Complementar, în cadrul aceluiași program aproximativ 1200 de instituții de învățământ din țară au fost conectate la G Suite pentru educație, fiind oferită asistență din partea Centului.

Instruirea continuă și dezvoltarea competențelor digitale a cadrelor didactice rămâne, în continuare, una din prioritățile Ministerului Educației, dar și una din activitățile de bază a Centrului „Clasa Viitorului”.

Programul a avut drept scop asigurarea dezvoltarea competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională, precum și  asigurarea continuității procesului educațional în cazul necesității trecerii lui pe online.

Amintim că, Programul Național de Alfabetizare și dezvoltare a competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general  este implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind susținut de USAID, Suedia și UK aid prin Proiectul de Competitivitate din Moldova și de Fundația Orange Moldova, prin Centrul de Informații Universitare.

Imprimare