SELFIE kick-off meeting in the Republic of Moldova

120

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație pe 18.02.2020 găzduiește sesiunea ”SELFIE kick-off meeting in the Republic of Moldova”. UE-SELFIE este o abreviere ce provine de la cuvintele: SElf-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies.

SELFIE constituie una din inițiativele Planului de acțiuni al Comisiei Europene pentru educația digitală, care vizează stimularea competențelor digitale în Europa și promovarea utilizării inovatoare a tehnologiilor digitale în procesul de predare și învățare.

Fabien Schaefer (managerul de proiect) și Ralph Hippe reprezentanții delegației UE în Republoca Moldova au menționat că astfel școlile din Republica Moldova au posibilitatea să se conecteze și să utilizeze instrumentul SELFIE în română gratis, cu scopul de a evalua anonim strategia digitală în instituția de învățământ (cu participarea liderilor din instituție, profesorilor și elevilor) rezonați cu sute de școli din Europa. Instituția de învățămînt devenind autocritică la propriile nevoi de formare! La eveniment au participat circa 70 de pesoane din mediul educațional, academic și elevi din instituiile de învățământ.

Imprimare