Programarea informatică mai distractivă ca niciodată, #SuperCoders a ajuns la liceul din Măgdăceşti

282

Cea de-a IV-a ediție a Proiectului Național de Coding #SuperCoders susținut de compania Orange a ajuns și la Liceul Teoretic Măgdăcești.

La workshop-ul care a avut loc sâmbătă 26 octombrie, au participat 41 de copii, entuziasmați și pasionați de #coding, 2 profesori, Braniște Angela și Zinaida Uritu, 2 voluntari din partea companiei Orange, Alex Andru și Natalia Bugneac, cărora le mulțumim pentru implicare, susținere și ajutor!

Orange a lansat compania proiectul #SuperCoders, în anul 2014, un eveniment internaţional desfăşurat în Săptămâna Europeană a Codului în 17 state în care este prezent Grupul Orange: Belgia, Franța, Niger, Botswana, India, Polonia, Camerun, Italia, România, Coasta de Fildeș, Mali, Senegal, Egipt, Maroc, Tunisia, Spania şi Moldova.

Principiul #SuperCoders este simplu: invitarea copiilor cu vârste între 9 și 13 ani la workshop-uri gratuite, pentru a-i iniția în programarea informatică. Obiectivul nu este de a-i transforma pe cei mici în specialiști ai html-ului sau ai javascript-ului, ci de a le oferi o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital. Scopul atelierului este de a-i învăța pe aceștia cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util. Timp de o zi cei mici învaţă să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag & drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH. De asemenea, ei fac cunoștință cu primele concepte de programare și logică matematică. Ei sunt îndemnați să conceapă jocuri, desene animate scurte, asamblând segmente logice şi „dând viață” personajelor. Acestea sunt chestiuni elementare, dar extrem de instructive în ceea ce privește modalitatea de a dezvolta gândirea logică, precum și de a deprinde lucrul în echipă.

Mai multe detalii găsiți aici.

 

 

Imprimare