Temă pentru acasă pentru profesori

110

Pe 15 octombrie curent, Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” a devenit pentru o zi, o adevărată platformă de învățare pentru profesori. Accentul instruirii a fost pus pe formarea unor adulți conștienți de individualitatea lor, de complexitatea și rolul social pe care îl vor îmbrățișa după formarea propriilor personalități. Această teză, esențială educației, ne va permite să obținem intelectuali cu puterea de a transmite mai departe dorința de a învăța, dar și plăcerea, bucuria, satisfacția unor rezultate binemeritate. Acest lucru se va întâmpla doar dacă profesorii vor schimba abordarea făță de educația pentru generația Z.

Profesori cu experiență diferită au beneficiat de o instruire foarte utilă pentru mai multe domenii de învățare. Doamna Inna Donos, organizatoarea atelierului instructiv, a prezentat o serie de platforme care oferă oportunități nelimitate pentru a promova activități de învățare diverse, captivante și care motivează învățarea chiar de la prima etapă a lecției. Profesoara a mers pe discipline și a demonstrat cooegilor săi că, testele pot fi îndrăgite de elevi, experiențele chimice dau rezultate uimitoare la lecții, țările și capitalele lor sunt memorizate mai rapid. Altă strategie modernă care a fost primită plauzibil de către profesori este strategia QRcode. Organizatoarea a demonstrat și a convins comunitatea pedagogică că această strategie, QRcode, este foarte practică pentru a fi utilizată la ore. Ina Donos a mai venit cu completări cum pot fi folosite echipamentele moderne din proiectul Clasa Viitorului în cadrul orelor de fizică, geografie, chimie, limba română.

„Vedeam acest QRcode peste tot, și la magazine, și la farmacie, dar niciodată nu am știut că acesta poate fi folosit și în educație”, a menționționat un profesor de geografie.

Impactul acestei instruiri a fost unul major. Profesoara Ina Donos a reușit să convingă cadrele didactice că această abordare a învățării direcționează spre formarea oamenilor puternici și cu roluri sociale bine definite.

 

Imprimare