Tendință spre inovație în Liceul Teoretic Măgdăcești

291

26 martie 2019 a avut loc seminarul managerilor şcolari: „Tendinţa spre inovaţie”. Gazda evenimentului a fost  LT Măgdăceşti, care a oferit spaţiu de lucru în „Clasa viitorului”.

În cadrul evenimentului participanților au avut posibilitatea să participe la două activităţi:

  • Atelierul de creaţie ”Testul de examen la disciplina şcolară istoria românilor şi universală versus modelul de test propus de elevi” (prof. Elena Guzun);
  • Ora publică „Lucrări practice la disciplinele şcolare fizica şi biologia, cu aplicarea utilajului digital, cl a X-a (Zinaida Urîtu, profesoară de fizică și Diana Balan, profesoară de biologie).

La atelier s-a lucrat asupra metodologiei de elaborare a unei inovaţii, aplicând-o practic la „Modernizarea sistemului de învăţământ în Moldova”.

În cadrul orelor de biologie și fizică au fost folosite PoketLab-ul, robotul LegoMindStorms la studierea legilor mișcărilor mecanice și ochelarii VP pentru studierea „Structurii celululei” la biologie.

”Ceva nou, ceva inedit, ceva ce deschide noi orizonturi în formarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor, ceva ce necesită multă muncă”  a declarat Tatiana Stahi, inspector Direcția Educație Criuleni.

Participanţii la eveniment au avut parte de o dezbatere on-line World School, prezentată de membrii cercului de dezbateri ai liceului, care au abordat problema curriculei şcolare, facilitator fiind Lidia Lupaşco. Iar Zinaida Urîtu, Veronica Căldare și Elena Dabija, prin activitatea cu genericul „Robot în acţiune”, au demonstrat rezultatele obținute de elevii din ciclul primar și gimnazial în cadrul cercului RoboClub. Reprezentabții școlilor din raion au fost provocați de către elevii să construiască un element de robot din câteva piese Lego și au rămas profund impresionați de roboții în acțiune.

Imprimare