Prima Despre noi

Despre noi

Clasa Viitorului este un proiect de transformare digitală a educației, implementat în instituţiile educaţionale din Moldova. Acesta aduce un nou concept în pedagogie, oferind un spațiu de învățare deschis și inspirațional cu abordări interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev.

Clasa Viitorului se bazează pe reușitele proiectului național de Robotică Educațională, ambele inițiative de educație STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică). Acestea duc la transformarea sistemului educațional moldovenesc, subliniind importanța domeniilor științifice, tehnologice, inginerie, arte, matematică, antreprenoriat și proiectare și cultivarea abilităților și a competențelor secolului 21.

Spre deosebire de educația tradițională, STEAM integrează disciplinele într-o paradigmă de învățare coezivă, în baza cerințelor din lumea reală, care demonstrează elevilor cum metoda științifică poate fi aplicată în viața de zi cu zi. Peste 13000 de elevi au beneficiat de ore de robotică în cadrul celor 130 de școli.

Clasa Viitorului este un parteneriat public-privat (PPP) dintre:

– Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,
– Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul       Suediei, UK,
– Fundația Orange Moldova și
– Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Partenerii de implementare ai proiectului sunt Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, Universitatea de Stat din Tiraspol și Centrul de Informații Universitare. Partener tehnologic al Clasei Viitorului este Google.

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY