Prima Catalog programe Utilizarea tehnologiilor inovative în Clasa Viitorului

Utilizarea tehnologiilor inovative în Clasa Viitorului

Formatorii programului

Ludmila Cojocari

Este profesor de matematică cu grad didactic superior. Are o vastă experiență în predarea matematicii, cu un accent pe integrarea tehnologiilor moderne în procesul educațional. Licențiată în matematică și certificată în utilizarea software-ului educațional precum GeoGebra, reușește să transforme conceptele abstracte în instrumente vizuale practice. Prin colaborarea cu Centrul „Clasa Viitorului”, contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor, oferindu-le instrumentele necesare pentru a îmbunătăți procesul educațional în era digitală.

Aurelia Feghiu

Este profesoară de informatică cu grad didactic II. Pasionată de implementarea tehnologiilor inovative în predare și învățare, a obținut certificări precum Ambasador Digital la CNIDE și a activat ca formator la CNIDE, American House, DGETS și AISE. A participat activ la concursuri importante, inclusiv „Cea mai bună lecție SMART” organizat de UST și competițiile Tekwill în Fiecare Școală. Motivată de dorința de a face educația mai accesibilă și adaptată nevoilor actuale, contribuie la dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor prin colaborarea cu Clasa Viitorului.

Tatiana Rotari

 

Formatoare în cadrul Centrului Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului

Scopul programului 

Scopul acestui curriculum este de a îmbunătăți competențele și abilitățile cadrelor didactice în utilizarea tehnologiilor inovative în clasă, pentru a crea un mediu de învățare stimulant, interactiv și adaptat la cerințele societății contemporane.

Competențele dezvoltate

Competențe la nivel de cunoaștere și înțelegere

  • Identifice și utilizeze tehnologii pentru a spori interactivitatea și implicarea activă a elevilor în procesul de învățare.
  • Proiecteze și implementeze activități de învățare care implică utilizarea tehnologiilor inovative. 

Competențe la nivel de aplicare 

  • Creeze, editeze și personalizeze conținutul digital, inclusiv prezentări, materiale multimedia, videouri sau simulări interactive, pentru a sprijini procesul de învățare. 
  • Personalizeze conținutul și strategiile de predare pentru a răspunde nevoilor individuale ale elevilor, folosind tehnologii inovatoare. 
  • Organizeze și faciliteze activități de colaborare online între elevi, cum ar fi proiecte de grup, dezbateri sau activități de rezolvare de probleme, folosind instrumente și platforme digitale. 

Competențe la nivel de integrare 

  • Stimuleze creativitatea elevilor prin utilizarea instrumentelor digitale pentru crearea de conținut multimedia și colaborarea online în proiecte interdisciplinare. 
  • Integreze tehnologia într-un mod pedagogic eficient, luând în considerare obiectivele de învățare, stilurile de învățare ale elevilor și conținutul specific. 
  • Utilizeze tehnologia pentru a personaliza învățarea în funcție de nevoile individuale ale elevilor. 

Certificat – model de finalizare a unui program

Persoana de contact

Mădălina Hrițcu

Specialist principal în comunicarea cu doritorii de a participa la programele de formare continuă și modulele tematice, oferindu-le suport și informații despre acestea.

E-mail: hritcu.madalina@clasaviitorului.md

Tel: + 373 68 220 122

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY