31

Elena Guriță este profesoară de informatică și fizică la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, mun. Chișinău.
O profesoară care cu succes activează și ca antrenoare de robotică, în urma formării competențelor profesionale în cadrul unui curs desfășurat în Coreea de Sud. Aceasta a obținut titlul de „Profesor – Ambasador Digital” la concursul cu același nume desfășurat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

„Transformările digitale în educație aduc schimbarea în clasă prin intermediul echipamentelor digitale, platformelor educaționale și a bibliotecilor virtuale, care mânuite cu măiestrie de un cadru didactic, ce posedă competențe digitale, se transformă în adevărate opere educaționale. Utilizarea TIC la lecție este indispensabilă în contextul transformărilor digitale din toate direcțiile de activitate umană.” menționează Elena Guriță.

Utilizarea instrumentelor digitale la ore sporește motivația și interesul elevilor care cu entuziasm se implică în activitate.

„Recomand cu încredere utilizarea microcircuitelor microbit, adafruit, makey-makey și arduino în cadrul lecțiilor de informatică atât la treapta gimnazială de învățământ cât și la cea liceală alături de imprimanta 3D, drona și roboții” susține Elena Guriță.

Platformele educaționale permit elevilor să se manifeste individual, fiecare lucrând în ritmul său. Cele mai des folosite sunt bibliotecile virtuale, care prezintă o sursă de învățare și inspirație atât pentru profesorii, cât și pentru elevi.

„Este important ca să fim parte activă a acestui proces de transformare digitală, astfel vom avea doar de câștigat în eficiență și durabilitate. Un impact pozitiv îl are și utilizarea platformei Mozaweb în cadrul lecțiilor,  această aplicație este un suport interactiv foarte util în cadrul orelor de informatică.” spune Elena Guriță.

Profesoara susține că peste 5 ani lecțiile vor fi la fel de interactive, dar cu siguranță va utiliza alte instrumente și echipamente, deoarece tehnologia este în continuă dezvoltare, iar  Elena Guriță va fi mereu în pas cu schimbările.

Imprimare