1139

Rețeaua Clasa Viitorului se extinde. În urma concursului organizat în perioada 19 aprilie – 16 mai 2022, publicăm lista celor 20 de instituții de învățământ care vor deveni parte a familiei Clasa Viitorului.

Astfel, alți 14.238 de elevi și 987 de cadre didactice se vor bucura de cele 39 de tipuri de tehnologii și echipamente digitale, dar și de un mediu prietenos, creativ și interactiv de învățare.

Cu sloganul „,Învățăm altfel”, proiectul „Clasa Viitorului” are drept scop crearea condițiilor favorabile pentru transformarea digitală a educației, oferind un spațiu de învățare deschis și inspirațional cu abordări pedagogice interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev.

Reamintim că la ediția a IV-a de extindere a proiectului și-au depus dosarele 45 de instituții de învățământ din 38 de localități din țară. Concursul a fost desfășurat în baza unui regulament, iar instituțiile beneficiare ale proiectului au fost selectate de către o Comisie de experți independenți formată din reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării al RM, ai comunității academice și ai partenerilor strategici.

Proiectul Clasa Viitorului se extinde sub egida Ministerului Educației și Cercetării, cu sprijinul financiar al USAID și al Suediei prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului și Junior Achievement Moldova.

Lista instituțiilor

1

LT „Gavril Gaidarji”

UTAG

Comrat

2

LT „Constantin Stere”

Soroca

Soroca

3

LT „Alexei Mateevici”

Dondușeni

Dondușeni

4

LT „Ștefan cel Mare”

Șoldănești

Șoldănești

5

LT „Principesa Natalia Dadiani”

Chișinău

Chișinău

6

LT „Mihail Kogalniceanu”

Chișinău

Chișinău

7

LT „Alexei Mateevici”

Căușeni

Căușeni

8

LT Sireți

Strășeni

Sireți

9

LT Sculeni

Ungheni

Sculeni

10

LT „Mihai Eminescu”

Telenești

Telenești

11

LT „Boris Dinga”

Criuleni

Criuleni

12

LT „Mihai Eminescu”

Drochia

Drochia

13

LT „Mihail Guboglo”

UTAG

Ceadîr-Lunga

14

LT „Grigore Vieru”

Briceni

Briceni

15

LT „Alexandr Pușkin”

Anenii Noi

Anenii Noi

16

LT „Olimp”

Rezina

Rezina

17

LT „Ion Creangă”

Cimișlia

Cimișlia

18

Gimnaziul „Gheorghe Rîscanu”

Rîșcani

Rîșcani

19

Gimnaziul Mingir

Hîncești

Mingir

20

LT „Mihai Eminescu”

Cantemir

Cantemir

 

Despre proiect

În Moldova, Clasa Viitorului a demarat în 2017 cu o ediţie pilot, inspirat de proiectul Future Classroom Lab al European Schoolnet. Astăzi din rețeaua Clasa Viitorului fac parte 42 de licee din întreaga țară. În fiecare instituție, au fost amenajate spații de învățare prietenoase, cu tehnologii și echipamente moderne și mobilier flexibil, iar cadrele didactice beneficiază de o serie de instruiri în utilizarea eficientă a TIC, pentru implementarea în procesul educațional a metodelor pedagogice interactive și inovative.

De asemenea, în 2019 a fost inaugurat Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului, subdiviziune a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, o platformă de inovații digitale în educație, care asigură regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii și implementarea acestora în sistem. Centrul asigură formarea continuă a cadrelor didactice din țară în aplicarea metodelor pedagogice moderne și utilizarea tehnologiilor digitale pentru eficientizarea procesului didactic.

 

Imprimare