Clasa viitorului – locul unde devenim mai inovatori

340

Profesorii de matematică din raionul Căușeni au participat la un atelier de lucru cu genericul ”Transferul tehnologic în procesul educațional”. Evenimentul a avut loc la 14 martie curent, în incita LT ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din satul Taraclia.

Obiectivele acestui atelier au fost dezvoltarea competențelor și abilităților cadrelor didactice prin inovații și transfer tehnologic în procesul educațional și implementarea instrumentelor digitale în procesul de predare-învățare-evaluare prin prisma integrării conținuturilor curriculare în cadrul disciplinelor școlare.

Pe parcursul evenimentului, elevii au prezentat diferite instrumente digitale precum: Web2, Kahoot, Geogebra, PocketLab, Ochelarii 3D, Stația meteo, Wordwall, Storyjumper pe care le folosesc, ghidați de profesori la orele de matematică, informatică, fizică, biologie, istorie, limba și literatura română.

Membrii echipei „Ștefăneii” format din picii claselor primare sub conducerea doamnei Lilia Bostan, au prezentat traseul Ozobotului „de acasă până la școală ” cu mai multe stații-surprize, iar elevii claselor a IV-a au demonstrat activitatea unui robot-mașină, care poate colecta deșeuri. Echipa „RoboKings” au prezentat roboții într-o călătorie în univers.

Imprimare