Utilizarea tehnologiilor și instrumentelor Google pentru Educație. Cum puteți solicita crearea unui cont G Suite

6902

Urmare a semnării Memorandumului de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și gigantul american Google, făcut public la 17 iulie curent, profesorii și elevii din Republica Moldova au acces gratuit la tehnologiile și instrumentele Google pentru Educație, din pachetul G Suite.

Puteți solicita crearea unui cont G Suite pentru o instituție de învățământ sau individual pentru profesori urmând instrucțiunile de mai jos.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [2.56 MB]

Amintim că, parteneriatul dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Google a fost facilitat de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid prin intermediul Centrului „Clasa Viitorului”.

Centrul „Clasa Viitorului” în colaborare cu partenerul Google în Moldova, compania Sonacom, vor asigura consultanță și suport tehnic pentru integrarea reprezentanților instituțiilor de învățământ în procesul de instruire și utilizare a suitei de aplicații Google pentru Educație.

Clasa Viitorului este un proiect de transformare digitală a educatiei, fondat la inițiativa și cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, USAID, Suedia, UK aid, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova, Fundația Orange Moldova, prin Centrul de Informații Universitare, în parteneriat cu Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED). Proiectul a fost lansat în anul 2017 și presupune crearea în școli a claselor flexibile, în care se experimentează metode interactive de predare-învățare, prin intermediul tehnologiilor digitale, precum și dezvoltarea Centrului Național de Inovații Digitale în Educație, care activează pe lângă Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creanga”, în colaborare cu Universitatea de Stat din Tiraspol. Până în present, conceptul Clasa Viitorului a fost implementat în 31 de licee din 21 regiuni ale tarii. Partener tehnologic al Clasei Viitorului este Google.

Imprimare