845

Anul de studii 2018-2019 a fost unul productiv pentru Liceul Teoretic Ştefăneşti, ca rezultat al inovaţiilor educaţionale şi echipamentelor tehnologice care stau la dispoziţia profesorilor şi elevilor în Clasa Viitorului.

Pe parcursul acestui an, în Clasa Viitorului s-au desfăşurat activități importante, cum ar fi: seminare, cercuri, ateliere şi lecții şi nu obişnuite, dar lecţii integrate. Prima lecţie de acest fel, moderată de Cicilia Morohai, a avut ca temă „Curcubeul, copilul răsfăţat al apei şi al soarelui”, în cadrul căreia, cu ajutorul echipamentelor digitale, elevii şi-au demonstrat cunoştinţele în arte, chimie, informatică, matematică şi limba română.

O activitate la fel de specială, cu genericul „Boredom is not an option”/”Plictiseala nu este o opțiune”, a integrat limba engleză, limba română, artele, informatica şi muzica. În urma unor astfel de activităţi, elevii au realizat că echipajele moderne din Clasa Viitorului fac orele mai atrăgătoare şi motivante.

În fiecare zi de miercuri, în Clasa Viitorului s-au desfăşurat activitățile SOLE, în cadrul cărora folosind învăţarea Bazată pe Probleme Reale (PBL), au cercetat şi au identificat soluţii reale de rezolvare a problemelor de care erau interesaţi. Profesorul de biologie împreună cu membrele grupului „Educație pentru sănătate”, au organizat o activitate, care a avut ca subiect bolile infecțioase precum ar fi: tuberculoza, hepatita, bronșita, laringita şi au prezentat simptomele, cauzele și tratamentul acestor boli.

„Cireaşa de pe tort” este Cercul de robotică. Elevii vin cu plăcere aici, unde învață să construiască și să programeze roboți. De asemenea ei învață să lucreze în echipă și să respecte părerile altor colegi.

“Roboţii şi clasele de acest fel le vedeam doar în filme, şi nici nu mă gândeam că în şcoala noastră va fi la fel. Îmi place foarte mult să vin la ctivităţile care se petrec în Clasa Viitorului şi aş vrea ca toate sălile de clasă să fie ca aici, cu tehnologii moderne, care ne oferă posibilităţi de a afla cât mai multe despre tot ce ne înconjoară” afirmă Paula Lungu, membră a Cercului de robotică.

Clasa Viitorului este locul unde elevii învață cu pasiune, procesul de învăţare devenind distractiv. Designul clasei este pe placul tuturor, iar mobilierul confortabil îi face pe copii să se simtă liberi şi să genereze noi idei.

Imprimare