Așa declară membrii echipei Way2Win din Liceul Teoretic “George Coșbuc” din mun. Balți, care au obținut titlul de VICECAMPIONI în cadrul finalei concursului republican de robotică ”First Lego League”, ediția 2019.

Componența echipei:

  1. Dan Balan, cl.10c – căpitan
  2. Cătălin Grușcă, cl.10c
  3. Cristian Lai, cl.10c
  4. Ana Grincic , cl.9c
  5. Victoria Lupașco, cl.9c
  6. Vlad Russu , cl.8a
  7. Natalia Fiștic, cl.8a
  8. Gabriela Ioxa, cl.8a

Antrenori: Inna Beșliu, Aurica Morari,
Moderatori: Tatiana Fiștic, Inga Capațîna

“În sfârșit am obținut premiul așteptat de 3 ani” – a declarat Cătălin Grușcă, “creierul” echipei Way2Win.

Pentru întreaga echipă acum începe pregătirile pentru participare în cadrul FIRST LEGO League Open International Turkey (Izmir, Turcia, 22-25 mai 2019).

FIRST LEGO League Moldova 2019 a adus împreună 62 de echipe din toată țara în cele 2 semifinale, desfășurate în perioada 16-17 februarie 2019  pentru a celebra inovația, creativitatea, prietenia și lucrul în echipă. Etapa finală, desfășurată la 16 martie 2019, a întrunit 32 de echipe selectate în cadrul semifinalelor concursului. Activitatea a fost foarte spectaculoasă, cei prezenți la concurs având multă energie pozitivă, emoții și entuziasm.

FIRST LEGO League se desfășoară în prezent în 98 de țări, cu participarea anuală a peste 320 mii de elevi. Concursul este destinat tinerilor, interesați de știință, tehnologie, inginerie și matematică, motivate în viitor să urmeze cariere în domenii
IT.

FIRST LEGO League Moldova este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC / ATIC cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Parteneri ai ediției FIRST LEGO League Moldova 2019: Orange, Ellation Moldova, Pentalog, IT-LAB, Tekwill și Kidsco.

 

 

Imprimare