VIDEO – Clasa Viitorului este locul unde poți da frâu liber imaginației

89

„Proiectul Clasa Viitorului ne-a orientat spre o școală altfel. Suntem foarte fericiți că am intrat în acest proiect. Este un proiect care ne oferă oportunități de a face sistemul educațional mai atractiv, de a le oferi elevilor posibilități de a colabora, de a lucra împreună, de a aplica tehnica de calcul, tehnica digitală. Sunt motivați să descopere, sunt motivați să învețe, să lectureze, să aplice. Le creăm niște competențe care le vor fi foarte necesare în secolul XXI”, Maria Chișlaru, Directoare, Liceul Teoretic „I.L. Caragiale”.

Echipamentele din Calasa Viitorului

„Folosesc mobilele personale, unde descarcă programul Wedo 2.0, tabletele, roboțeii incluși în seturile date și neapărat piesele lego”, Cristina Tomov, învățătoare.

„Mie îmi place să construiesc roboței pentru că îmi dezvoltă inteligența tehnică și creativitatea”, Tudor, elev.

„Eu folosesc gadget-ul tableta și programele. Îmi doresc ceva și programez”, Vladislav, elev.

„Mie îmi place cel mai mult la proiectul clasa viitorului să programez roboți. Creez roboți aceștia pentru dezvoltarea minții și pentru imaginație”, Nichita, elev.

Ozobot

„Am lucrat cu acest ozobot care este mic și drăgălaș. Este interesant pentru copiii pentru că el poate să facă diferite traiectorii. Cu acest ozobot putem reprezenta planetele cum se învârt în jurul soarelui „, Mihaela, elevă.

PocketLab

„PocketLab este un aparat care ne permite implementarea mărimilor fizice în diferite obiecte. Ca de exemplu în chimie pentru calcularea presiunii atmosferice, amplitudinea magnetică pentru fizică. Proiectul clasa viitorului dezvoltă capacitățile în primul rând intelectuale și ne prezintă o descriere succintă chiar și despre viață, despre cum trebuie aplicate tehnologiile moderne pe viitor chiar”, Victor, elev.

Ochelarii 3D

„Ochelarii 3D sunt foarte super, am rămas încântată de ei. Ei pot fi folosiți și la orele de geografie, istorie, pentru că poți vedea clar și te simți în epoca aceea, când vezi totul la 30 de grade și e foarte interesant. În loc să lucrăm cu creta și tabla cum făceam de obicei la ore de curs, aici noi am lucrat cu mecanisme, pe care le-am studiat. De obicei noi lucram în grup astfel ne-am dezvoltat capacitatea de a comunicat între noi. Aici ai tot dreptul să dai frâu liber imaginației, te simți liber și interacționezi mult mai ușor cu profesorul, care îți devine prieten”, Carolina, elevă.

În cadrul activităților din Clasa Viitorului copiii dezvoltă creativitatea, abilități de lucru în echipă și de prezentare a proiectelor realizate.

 

Imprimare

Actualizat la