Clasa Viitorului valorifică puterea și frumusețea fizicii

52

Ce este energia? Ce este materia? Cum interacționează diferitele elemente constitutive ale Universului la nivel fundamental? Fizica ne oferă posibilitatea să răspundem la aceste întrebări. Cunoașterea reprezintă, de asemenea, putere: printr-o mai bună înțelegere a acestor legi ne putem îmbunătăți modul în care interacționăm cu mediul nostru înconjurător şi de asemenea, modul prin care putem valorifica resursele din acesta. Iată de ce Clasa Viitorului este cel mai reușit și fundamental proiect pentru a studia și a înțelege în profunzime această știință.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La liceul „Vasile Alecsandri” din Bălți, pe 6 noiembrie 2019,  profesoara Natalia Crihan a desfășurat o activitate în cadrul săptămânii metodice, cu genericul Sistemul Solar. Obiectivul activității a fost de a familiariza elevii din clasa a 5-a  cu caracteristicele planetelor din sistemul solar (evoluție, structură).  La activitate a fost folosit echipamentul VR Ochelari. Cu ajutorul acestui instrument elevii au văzut cum se mișcă planetele în jurul soarelui. De asemenea, cu ajutorul echipamentului Smart Screen, elevii au explorat universul.

Diversele aplicații ale Ochelarilor VR includ unități optice ce permit citirea şi înregistrarea informațiilor digitale, acest echipament creează o realitate virtuală prin care poate fi explorat universul în profunzime.

Datorită noilor tehnologii ne putem permite realizarea unor observaţii experimentale tot mai exacte, care sunt utilizate pentru a demonstra sau a infirma noile teorii, ceea ce conduce la un nou progres tehnologic şi aşa mai departe, într-un ciclu. În consecință, a existat întotdeauna o simbioză profundă între descoperirile din fizică şi dezvoltarea noilor tehnologii.

Prin urmare, este esenţial să-i încurajăm pe elevi să studieze fizica, să-i sprijinim pe profesorii talentaţi, pasionaţi şi bine calificaţi să o predea astfel încât să avem oameni de ştiinţă remarcabili care să tindă spre noi descoperiri.

Imprimare

Actualizat la