Educație antreprenorială la distanță la Innovation Camp Online Moldova 2020

743

Cea mai recentă ediție a Innovation Camp a fost una deosebită, pentru că s-a desfășurat în totalitate online. Astfel, în perioada 24 aprilie – 4 mai, 85 de elevi de 15-19 ani au lucrat în echipe la distanță, utilizând instrumentele Google pentru educație, pentru a genera soluții inovatoare, care să îmbunătățească procesului educațional din Moldova, și poate chiar din lume, prin implementarea diverselor tehnologii.

Participanții au fost împărțiri în 14 echipe, majoritatea din ei cunoscându-se la eveniment și fiind nevoiți să se adapteze reciproc pentru a-și organiza cât mai eficient colaborarea. Imediat după lansarea evenimentului și prezentarea problemei, aceștia au fost încurajați să comunice și să lucreze autonom, împărțind rolurile și sarcinile între ei.

Pe tot parcursul evenimentului comunicarea s-a desfășurat online, la fel și instruirile și sesiunile de mentorat cu profesioniști din domeniile IT, business sau educație. Prezentările proiectelor au fost și ele organizate online și sunt disponibile pentru vizionare în playlistul de mai jos:

Imaginați-vă un viitor, în care școala va utiliza o aplicație inedită pentru a motiva și interesa elevii în executarea sarcinilor, iar procesul educațional va deveni nu doar util, dar și distractiv. Aplicația se va numi FutureEduTool, unde fiecare elev își va putea atribui un personaj virtual, iar efectuarea sarcinilor va fi interactivă și recompensată cu puncte, care se vor adaugă la notă, dar și XP-uri. Tinerii care au dezvoltat acest concept de aplicație sunt convinși de faptul că astfel pot schimba atitudinea elevilor față de școală.

Cu această idee și sloganul “Build your future”, echipa ”The Power of Education” i-a convins pe membrii juriului de la Innovation Camp, că merită locul I.

Pe locurile II și III s-au clasat echipele ”Foxy” și respectiv ”A new wave”. Toți câștigătorii Innovation Camp Online 2020 vor fi premiați de către Fundația Orange Moldova.

De asemenea, echipa ”The Power of Education” va beneficia de mentorat gratuit în cadrul programului Upcelerator by Dreamups, un program creat pentru tinerii care vor să dezvolte o afacere digitală.

Evenimentul a fost organizat online, împreună cu Junior Achievement Moldova și susținut de către USAID Moldova, Embassy of Sweden in Chisinau, UK in Moldova – British Embassy Chisinau și Fundația Orange Moldova.

#InnovationCampOnline
#InnovationCampMoldova

Imprimare