482

Clasa Viitorului – Future Classroom Lab și-a deschis ușile la Liceul Teoretic Ștefănești. Evenimentul de inaugurare a avut loc pe 25 mai curent.

Dibăcia, inspirația și invotația s-au simțit la ele acasă. Elevii și profesorii au depuse efort pentru a face această zi memorabilă. În acest senes a fost desfășurată activitatea integrată cu utilizarea echipamentelor digitale în procesul de predare-învăţare-evaluare cu TEMA: ”CURCUBEUL, COPILUL RĂSFĂŢAT AL APEI ŞI AL SOARELUI”. Activitatea a fost moderată de profesorii: Cecilia MOROHAI, profesoară de chimie, gradul didactic unu, Irina TODERICĂ, profesoară de matematică, grad didactic doi cu susținerea lui Marcel BODIU, profesor de informatică, grad didactic unu.

Elevii claselor a II-a – a X-a au demonstrat o activitate integrată de succes, activând în șase echipe: arte, fizică, chimie, informatică, matematică și limbă și literatură română. Aceștia au cercetat același subiect din diverse perspective utilizând echipamentele digitale. Echipa RoboKids din liceu și-au demonstrat iscusința în ghidarea roboților. Pentru elevi, Clasa Viitorului este o oportunitate spre dezvoltare multilaterală. Eleva clasei a VII-a, Lungu Sorina consideră că ”o astfel de sală de clasă este o ușă spre viitorul luminos și de succes al elevilor de azi. Sunt foarte bucuroasă că instituția noastră dispune de noile tehnologii, care, de altfel fac parte din interesele noastre”.

”Suntem bucuroși că avem posibilitatea din partea poporului american și al poporului din Suedia să vă oferim șansa să vă construiți un viitor de succes într-un domeniu de perspectivă și pentru asta construim inovații digitale în educație, dar un factor important pentru a asigura dezvoltarea acestor inițiative este motivația și implicarea profesorilor din această instituție.” a declarat Ionela Titirez, Manager Dezvoltare Antreprenoriat si Educație TIC, Proiectul de Competitivitate din Republica Moldova. La inaugurare au mai participat Veronica EȘANU, coordonator activități educaționale TIC, Proiectul de Competitivitate din Republica Moldova, Tatiana BEREZOVSCHI, reprezentant al Direcției Generale Educație Florești.

Proiectul pilot „Clasa Viitorului – FutureClassroomLab”(FCL) este implementat cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, a Proiectului de Competitivitate din Moldova (MCP), finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Fundația Orange Moldova.

Imprimare