164

Compania Moldtelecom și Centrul Național de Inovații Digitale în Educație vă oferă oportunitatea să înscrieți instituția în proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta” și să beneficiați de oferte avantajoase de conectare la internet de mare viteză.

La semnarea Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet, Moldtelecom și-a asumat responsabilitatea să asigure conectivitatea la internet și dezvoltarea rețelelor Wi-Fi în școli, în special în mediu rural. Compania este singurul operator care dispune de o rețea extinsă de internet fix prin fibră optică, construită la nivel național.

Până în prezent au fost conectate la internet de mare viteză, la tarife speciale peste 200 instituții educaționale, de pe întreg teritoriul țării. 

Oferta Moldtelecom în cadrul proiectului „Internet Gigabit pentru școala ta” are două opțiuni, în dependență de tipul de conexiune existent în instituție la moment :

  1. Instituția nu este client al companiei și dorește să se conecteze la Internet Gigabit de la Moldtelecom:
  • Conectarea instituției la internet de mare viteză într-un singur punct de acces și gratuitate pentru perioada de 24 luni. În acest caz școala își va lua angajamentul să asigure (traseze) infrastructura de rețea în cel puțin 5 săli de clasă. Totodată, instituția va beneficia de 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.
  • Conectarea la internet de mare viteză și crearea infrastructurii de rețea în instituție de către compania Moldtelecom. În acest caz instituția va beneficia de un abonament cu preț preferențial (în dependență de costurile de trasare a infrastructurii) pentru o perioadă de 36 luni. La fel, instituția va beneficia de 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.

2. Instituția este deja client Moldtelecom și are infrastructura de rețea creată:

  • Mărirea vitezei de internet la cea maxim permisă de infrastructura de rețea în localitate și oferirea a 3 abonamente gratuite de internet fix acasă (pentru 12 luni) pentru categorii speciale de abonați.

Pe lângă noi experiențe, reducerea costurilor, optimizarea proceselor și dezvoltarea proiectelor inovaționale, preocuparea companiei Moldtelecom este și de a facilita procesul de digitalizare a țării și de a oferi cât mai multe metode inovative de predare în școli, mai ales că există o varietate de contexte și moduri susținute de tehnologii care permit oricărui elev să acceseze cu ușurință informații interne și externe și să interacționeze în rețele cu colegii și profesorii. Iar cel mai important să aibă accesul la informație.

Înregistrarea în proiect va continua pe parcursul anului de studii, iar școlile eligibile pentru conectare vor fi contactate după selectare.

Imprimare