Dezlegăm tainele fizicii

520

„Tainele Fizicii” au fost dezlegate de elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, unde la data de 20 februarie 2018, a fost desfăşurată o lecţie integrată de fizică, chimie şi robotică. Elevii clasei a IV-a  au avut parte de mediul şi condiţiile necesare pentru îmbinarea proceselor de predare-învăţare a cunoştinţelor teoretice din domeniul STEM (Science, technology, engineering, and mathematics), cu ajutorul roboților și a activităţilor practice la calculator.

Sub îndrumarea moderatoarei Marcela Papuc – profesoară de informatică și robotică, elevii au privit filmuleţul „Forţa elastică şi forţa de frecare”. Cu ustensilele şi elementele necesare pe masă, elevii au experimentat împărțiți în echipe. Ei au construit roboţi din piese lego, cu ajutorul cărora au testat forța de elasticitate şi forța de frecare, apoi au făcut concluzii. În final fiecare grup a construit un poster care împreună cu robotul a fost prezentat şi apreciat de invăţator.

„Sunt de părere că proiectul a fost unul util, în primul rând pentru că a dezvoltat dexteritatea, abilităţile motorii fine, atenţia şi imaginaţia copiilor. Fiecare dintre ei s-a familiarizat cu noțiuni primare de fizică într-o manieră haioasă și ușor de înțeles. Pot considera că această activitate a fost o experienţă de seamă şi un progres  semnificativ în lumea tehnicii a elevilor de la „Mircea Eliade” susține Marcela Papuc – profesoară de informatică și robotică.

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul proeictului „Clasa Viitorului”, un proiect pilot implementat în 11 instituţii educaţionale din Moldova, una dintre acestea fiind Liceul Teoretic „Mircea Eliade”.

 

Imprimare