461

În urma lansării proiectului “Clasa Viitorului” în I.P. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Leova la data de 16 mai 2018 a fost proiectată și desfășurată o lecție integrată de matematică, informatică și robotică cu subiectul “Roboții ne ajută să învățăm geometria. Cercul și discul”.

Lecția a fost proiectată și monitorizată de profesorii: Irina Iftodii, Cristina Eșan, Irina Pîrlog.

Activitatea a avut drept obiectiv rezolvarea de situații problemă din viața reală dezvoltând gândirea tehnică, inventivitatea și creativitatea.

Astfel pe parcursul lecției elevii au utilizat elementele și proprietățile cercului și discului la caracterizarea acestora; au desenat un cerc cu ajutorul robotului anterior, programându-l au descoperit și aplicat formulele de calcul pentru lungimea și aria discului; au dat dovadă de abilități înalte în utilizarea calculatorului și a aplicațiilor programelor propuse; și-au sporit motivația pentru studierea disciplinelor reale cum ar fi matematica, informatica, fizica; au aflat curiozități legate de obiecte din viața de zi cu zi, care au asemănare cu cercul și discul.

Pe durata lecției elevii s-au implicat activ în rezolvarea sarcinilor propuse de profesori demonstrând astfel că proiectarea și desfășurarea orelor de tip integrat vor avea succes în viitor. Deoarece: “Viitorul se naște din prezent așa după cum prezentul se naște din trecut. Și viitorul lumii se ascunde în ochii copilului care o descoperă. Ca până la urmă tot ceea ce face fiecare din noi, mai mult sau mai puțin o face în numele viitorului”.

Imprimare