Și roboții respectă regulile de circulație

293

Pe 19 februarie membrii cercului de Robotică din Liceul Teoritic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Taraclia au participat la o activitate organizată în incinta grădiniței de copii „Ghiocel” cu tema „Hai la drum, mici pietoni!”.

Elevii le-au demonstrat picilor de la grădiniță roboții confecționați din piese Lego care îndeplineau diferite instrucțiuni. Ei au aflat mai multe despre elementele de funcționare a acestor roboți.

Membri cercului de Robotică au reușit să dezvolte anumite abilități, să pună în practică unele cunoștințe teoretice și astfel le-a fost mai ușor să expice copiilor partea aplicativă a regulilor de circulație. Roboții au demonstrat că cunosc rolul fiecărei culori ale semaforului.

Prezentarea roboților a fost o experiență deosebită, iar activitatea vie și atractivă. Copiii au fost atrași de roboții care respectau regulile de circulație, îndemnându-i și pe ei să facă același lucru. Entuziasmul putea fi citit pe fețele picilor de la grădiniță, care i-au invitat pe elevi, să îi viziteze și cu alte ocazii.

Imprimare