Trecutul istoric devine realitate

97

Elevii din clasa a 9-a B din liceul „Vasile Alecsandri” din Bălti au făcut o călătorie virtuală prin diferite perioade din istoria Statelor Unite ale Americii. Scopul lecției care a avut loc pe 13 mai curent a fost promovarea culturii ţărilor vorbitoare de limbă engleză  cu ajutorul echipamentelor moderne în Clasa Viitorului.

Profesorul Corina Ceban a desfășurat o lecţiei de limba engleză cu genericul „The Presidents of the USA”. Elevii au avut parte de o lecţie interactivă cu echipamente precum Ochelari VR si Google Assistant Box. Cu ajutorul Google Assistant Home elevii au descoperit perioadele de conducere ale presedinţilor din SUA. Ei au adresat întrebări despre preşedinţii din SUA şi cele mai importante repere bibliografice ale acestora. Ochelarii VR au dat posibiltatea elevilor să se deplaseze în trecutul istoric al Americii.  Suportul lecţiei a fost echipamentul Smart Interactive Display (televizor digital), cu ajutorul căruia elevii au explorat elementele civilizaţiei americane cu o enormă plăcere.

Franklin D. Roosevelt, 1933-1945 spunea: „Misiunea ta nu este aceea de a-ți face un rost în lume, ci de a transforma lumea!”. Anume astfel de lecţii, într-o clasă modernă, cu tehnologii de ultima generaţie pot să transforme domeniul didacticii în unul experienţial care dezvoltă creativitatea, gândirea critică şi cooperarea, competenţe extraordinar necesare în secolul XXI.

Imprimare

Actualizat la