(VIDEO) Vizita Ambasadorului SUA Dereck J. Hogan la Clasa Viitorului din Liceul Teoretic Ștefănești

620

Clasa Viitorului de la Liceul Teoretic Ştefăneşti a avut, joi 5 martie, un oaspete deosebit, pe Ambasadorul SUA în Republica Moldova, dl. Dereck J. Hogan.

Elevii au avut ocazia să îi prezinte Ambasadorului echipamentele din Clasa Viitorului, să își împărtășească experiența concursurilor de robotică, dar și a altor activități, precum vizitele de studiu în SUA. Cu mândrie i-au arătat medaliile și trofeele obținute la diverse concursuri.

„Eu văd viitorul Republicii Moldova, aici în această sală. Mă bucur că am avut această posibilitate de a mă întâlni cu dumneavoastră și de a vedea cum aceste echipamente pot ajuta în pregătirea voastră pentru viitor”, a menționat E.S. dl. Dereck J. Hogan.

“Este o onoare pentru noi. Ne bucurăm pentru succesele copiilor și de faptul că dumneavoastră ați avut timp să ne vizitați. Este foarte important când vine cineva să te vadă și să vadă ce pot face și copiii de la sat” a spus Directoarea Liceului, dna Aurica Bodiu mulțumindu-i Ambasadorului pentru vizită.

Excelența Sa a adus în dar copiilor mai multe seturi de echipamente: Makey-Makey, Ozobot bit dual set, LEGO Simple Powered Machines, LEGO Pneumatic Add-on și dispozitiv Smart Home.

Clasa Viitorului este un parteneriat public-privat (PPP) dintre Guvernul Republicii Moldova, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și Uk aid, și Fundația Orange Moldova.  Partenerii de implementare ai proiectului sunt Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă, Universitatea de Stat din Tiraspol și Centrul de Informații Universitare.

Imprimare