Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” anunță finalizarea cu succes celei de a patra etapă a Programului Național de Alfabetizare Digitală, destinat cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal. Acest program a oferit oportunități unice pentru cadrele didactice de a acumula și dezvolta competențele digitale esențiale în contextul actual al educației. Prin participarea la acest program, profesorii au avut posibilitatea de a se familiariza cu noile tehnologii și instrumente digitale, precum și au explorat modalități inovatoare de utilizare a acestora în procesul de predare-învățare-evaluare.
Profesorii au participat la unul din cele două cursuri:
- Nivel intermediar – „Dezvoltarea competenţelor digitale ale cadrelor didactice, pentru predare-învăţare-evaluare, cu Google Workspace pentru Educaţie”.
- Nivel avansat – „Crearea conținuturilor educaționale digitale”.
Acest program reprezintă un pas semnificativ în evoluția educației, pregătind participanții să-și împărtășească cunoștințele și abilitățile în sălile de clasă.
Datorită a 62 de formatori, care au ghidat inițiativa timp de 6 săptămâni, cadrele didactice au explorat 41 de aplicații digitale și și-au dezvoltat abilitățile necesare.
Până la moment 28.031 profesori din învățământul primar, gimnazial și liceal și 10.285 educatori au beneficiat de instruiri în cadrul Programului pe diferite nivele.
Programul Național de Alfabetizare Digitală a fost implementat sub egida Ministerului Educației și Cercetării cu suportul financiar al USAID, Suediei și Marii Britanii prin Proiectul Tehnologiile Viitorului și Fundației Orange Moldova. Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa Viitorului, subdiviziune a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, a asigurat instruirea formatorilor, a ghidat și supervizat procesul de formare a cadrelor didactice.