Prima Despre noi DIMITRIE CANTEMIR – Bălți

DIMITRIE CANTEMIR – Bălți

DIMITRIE CANTEMIR
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1952
PROFIL: General
LOCALITATEA: Bălți

ADRESA:MD 3121, mun. Bălți, str. Sf. Nicolae 98A
Tel: (+373 231) 23 458
Web: www.dcantemir.md

Școala a fost fondat în 1952, apoi în1966 a fost extinsă cu un bloc cu trei etaje pentru încă 400 de elevi pe strada Sf. Nicolae 98A. La moment capacitatea de proiect a instituției este de 65o de elevi ,iar copii înscriși sunt 900. De aceea, elevii activează în 2 schimburi. Numărul de elevi a crescut în ultimii 7 ani cu peste 200 de elevi, iar actualmente în clasele I-VII învață câte 3 clase paralele.

Din 1 ianuarie 2021 au demarat lucrările de reparație în cadrul proiectului european de eficientizare energetică a liceului, în valoare de peste 1milion 200 de mii de euro. În instituție activează 67 de cadre didactice, dintre care peste 20 sunt până la vârsta de 30 de ani.

Viziunea și misiunea Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir” sunt:

Dezvoltarea fiecărui elev la potenţialul său maxim.

Plasarea accentului pe dezvoltarea valorilor promovate prin filosofia educaţională a şcolii şi a competenţelor cheie care îi permit să devină un cetăţean implicat şi responsabil în societatea bazată pe cunoaştere, un subiect activ al învăţării pe tot parcursul vieţii.

Crearea mediului în care grija şi încrederea sunt mai presus de restricţii şi ameninţări şi unde fiecare persoană este întrebată, ajutată şi inspirată să trăiască cu idealuri şi valori precum Corectitudinea, Inteligenţa şi Responsabilitatea.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY