Prima Despre noi ION PELIVAN – Răzeni

ION PELIVAN – Răzeni

ION PELIVAN
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1983
PROFIL: General
LOCALITATEA: r-nul Ialoveni, com. Răzeni

ADRESA:MD 7728, r-nul Ialoveni, com. Răzeni, str. Ștefan cel Mare
Tel: (+373 268) 74866
SITE-UL LICEULUI: ltrazeni.educ.md

Liceul Teoretic „Ion Pelivan” din comuna Răzeni, Ialoveni are tradiții ce se transmit din generație în generație, tradiții care o reprezintă.

Dar să începem de la izvoare, la începutul secolului XX era o școală primară de 4 clase. Mai târziu și până în 1956 este școală sătească de 7 clase. Între 1957-1965 – școală medie completă (8 clase ).

Din 1965 activează două școli medii: cu instruire în limba română și cu instruire în limba rusă. În 1983  școala medie completă este reorganizată în Școala Medie „A. S. Pușkin”.

La 3 septembrie 1998, conform ordinului 310, vechea școală devine Liceul Teoretic Răzeni. S-a modificat nu doar statutul instituției, dar și percepția cadrelor didactice și a sătenilor care au conștientizat condițiile noi cărora trebuiau să le facă față. Paisprezece ani mai târziu, în 2012, liceului i se acordă onoarea de a purta numele Liceul Teoretic ”Ion Pelivan”.

Nu a fost un nume aleatoriu, Ion Gheorghe Pelivan fiind un răzănean care a făcut istorie. Recent liceul a comemorat cu mândrie cei 140 de ani de la nașterea marelui luptător național.

Liceul Teoretic „Ion Pelivan” tinde să asigure calitatea și eficiența procesului educațional, aplicând politicile educaționale elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cadrele didactice pun accentul în realizarea procesului educațional pe:

– oferirea de oportunități fiecărui elev de a-și valorifica potențialul intelectual, aptitudinile personale și experiența individuală;

– stimularea spiritului critic constructiv, a capacității de argumentare și de identificare a alternativelor;

– favorizarea accesului la cunoaștere prin forțe proprii, stimulând atitudinea reflexivă asupra propriilor demersuri de învățare;

– cultivarea independenței cognitive, a spontaneității și a autonomiei în activitate;

– formarea la elevi a unor atitudini și comportamente conform valorilor general-umane și naționale.

Pentru a obține rezultatele scontate:

  • Ajutăm fiecare elev să devină subiect al educației, al propriei învățări.
  • Sporim motivația pentru participare; în cadrul activității se ține cont de aptitudinile, interesele, tipurile de inteligență ale elevilor și se face referință la contexte din viața reală.
  • Dezvoltăm comunicarea profesor-elev, elev-profesor și elev-elev axată pe gândire pozitivă care asigură formarea competențelor comunicaționale, civice, morale.
  • Implicăm resursele comunității în activitățile educaționale, fapt care are un impact pozitiv asupra elevilor.

În limitele impuse, cu resursele existente, într-un ritm propriu, bazați pe convingerea că, pentru a obține rezultatul scontat, trebuie să realizăm eficient cele planificate.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY