Prima Despre noi MIHAIL SADOVEANU – Hîncești

MIHAIL SADOVEANU – Hîncești

MIHAIL SADOVEANU
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1996
PROFIL: General
LOCALITATEA: Hîncești

ADRESA:MD-3401, mun. Hîncești, str. Mihail Sadoveanu 26
Tel: (+373 269) 22 145

Sadovenienii LT ,,Mihail Sadoveanu” sunt profesorii, elevii, părinții care, printr-o colaborare frumoasă, pe toate reușesc să le armonizeze într-un singur ideal – al cărții și luminii.

Liceul a fost întemeiat în baza ordinului nr. 317 din 12.09.1996 de către Ministrul Educației. Din 1998 până în prezent LT ,,M. Sadoveanu” este centru de BAC pentru liceele din raion.

În anul 2003 liceul a obținut Proiectul Claselor Francofone, unic în raion, ca urmare a fost desfășurată înmatricularea elevilor în clasa I-îi (bilingv). Prima promoție a absolvit în 2015, iar la moment sunt 6 promoții de absolvenți ai învățământului bilingv.

În temeiul Hotărârii colegiului Ministerului Educației nr. 74 din 15 iulie 2004, LT ,,Mihail Sadoveanu” a primit certificat de acreditare. În 2005 în baza ordinul nr. 525 din 3 noiembrie 2005 al Ministerului Educației, Tineretului și Sportului al Republicii Moldova are loc reorganizarea prin absorbție a Școlii Medii ,,Ștefan cel Mare” Hîncești de către LT ,,Mihail Sadoveanu”.

Liceul Teoretic ,,M. Sadoveanu” este instituția care modelează personalitățile elevilor, îi pregătește pentru viață, le canalizează energiile, îi trimite în lume pregătiți pentru toate confruntările prin activitățile tradiționale („Sadoveniana, Hramul liceului, Eminesciana”), raionale (diverse festivaluri, olimpiade, concursuri de creație), precum și cele republicane și internaționale.

Viziunea

Liceul Teoretic ,,Mihail Sadoveanu” își propune responsabilitate, profesionalism, performanță maximă, obiectivitate și corectitudine, să ofere pe termen lung un sistem educațional accesibil, coerent, atractiv, inclusiv și relevant pentru beneficiari, orientat, în special, spre carieră și inovație, realizând o comunicare transparentă cu partenerii educaționali și sociali.

Misiunea Liceului este satisfacerea cerințelor educaționale ale elevilor și comunității prin:

  • valorificarea și valorizarea resurselor materiale, umane;
  • îmbunătățirea sistemului de formare continuă de monitorizare și evaluare a cadrelor didactice și a elevilor, raportate la standardele de calitate;
  • dezvoltarea culturii naționale, spiritul de toleranță, a nediscriminării și incluziunii sociale.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY