Prima Despre noi MAXIM GORKI – Bălți

MAXIM GORKI – Bălți

MAXIM GORKI
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1967
PROFIL: General
LOCALITATEA: Bălți

ADRESA: MD 3100, mun. Bălți, bd. Eminescu 4
Tel: (+373 231) 46 188

IPLT „Maxim Gorki” din  municipiul Bălți, în dezvoltarea sa, a trecut prin mai multe etape de reorganizare. În 1967 este deschisă Școala medie № 8, care patru ani mai târziu trece la sistema de cabinete. Au fost deschise primele clase sportive în municipiul Bălți.

În 1975 sunt create clase de matematică de profil și triada „Школа- ВУЗ- предприятие”.  Un an mai târziu a avut loc prima conferință științifică „Знание – поиск – творчество- труд”.

Începând cu anul 1986 a fost stabilit serviciu psihologic, tot din acest an și-a început activitatea Consiliul Școlar și a fost elaborat statutul instituției. Din 1988 și-a început activitatea Studio teatral „Базарт”, iar un an mai târziu apare prima ediție a Ziarului școlar „Шклобус”. Tot atunci își deschide ușile pentru prima data Clubul „Спарта” pentru iubitorii de sport.

La începutul anilor ’90 este deschi Muzeul școlar, Galeria de imagini și Biblioteca video.

Din anul 1994 au fost deschise clase liceale. Iar în 2004 în baza ordinului Ministerului Tineretului și Sportului №398 din 07.07.2004 Școala medie rusă №8 din municipiul Bălți a fost reorganizată în Liceul Teoretic Maxim Gorki, începând cu data de 01 septembrie 2004.

Viziunea Liceului Teoretic „Maxim Gorki” este acces la educație pentru toți copii bazată pe concepția Școala Prietenoasă a Copilului și diferite proiecte în domeniul educația digitală.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY