Prima Despre noi ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT – Taraclia

ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT – Taraclia

ȘTEFAN CEL MARE ȘI SFÂNT
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1944
PROFIL: General
LOCALITATEA: Taraclia

ADRESA: MD 7730, r-nul Căușeni, s. Taraclia, str. Ștefan cel Mare nr. 4
Tel: (+373 243) 60402
SITE-UL LICEULUI: stefancelmaresisfint.blogspot.com

În anul 1944, în satul Taraclia a fost înființată prima şcoală. În acea frumoasă zi de 1 noiembrie a început prima lecţie. Clădirea, ce purta denumirea de şcoală era mică şi drăguţă – constituită doar din patru săli de clasă. Următorii ani se caracterizează prin creşterea numărului absolvenţilor. În perioada anilor 1960-1970 anul instituția era frecventată de peste 1500 elevi. Școala era considerată de circumscripție, deoarece aici făceau studii pentru absolvirea școlii medii elevi din satele venice – Baimaclia, Surchicni și alte sate. Pe parcursul anilor școala a înregistrat rezultate deosebite la competiții naționale și internaționale. Din această şcoală au pornit pe drumul vieţii oameni erudiţi care şi-au atins scopul în viaţa lor: Mihalcov Iurie – candidat în ştiinţe Biologice, Seldeţchi Petru – aviator, Rucan Lora – scriitoare și alții.

În 1998 este deschisă prima clasă liceală – profil umanist, iar în 2003 școala este reorganizată în Liceu Teoretic. Din 2008 liceul este denumit Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Liceul își propune crearea unui mediu optim pentru dezvoltarea unui elev competent, orientându-l spre formarea propriilor valori în viaţa privată şi cea publică, asigurându-i-i astfel integrarea în comunitate. Dorim să formăm elevul competent, care aplică eficient cunoştinţele achiziţionate în dezvoltarea propriei personalităţi, cu aspiraţii la studii performante, devenind un cetăţean activ şi apt de a se integra în societate.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY