Prima Despre noi ȘTEFAN HOLBAN – Cărpineni

ȘTEFAN HOLBAN – Cărpineni

ȘTEFAN HOLBAN
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1861
PROFIL: General
LOCALITATEA: Hîncești

ADRESA: MD 3420, r-nul Hîncești, com. Cărpineni, str. Independenței 28
Tel: (+373 269) 28251
SITE-UL LICEULUI: liceu.carpineni.ro

La 2 octombrie 1861 a fost înființată prima Școală Parohială din Cărpineni. Din 1871 este deschisă Școala Ministerului Învățământului Public cu 1 clasă (4 ani), iar din 1875 Școala Ministerului Învățământului Public cu 2 clase (6 ani). Din 1 septembrie 1917 se trece la grafia latină, iar din 1918 devine Școala Primară nr.1, devenită în 1923 Gimnaziu.

În 1951 trei Școli Primare din Cărpineni sunt comasate în Școala moldo-rusă nr.1. În 1982 este construit actualul edificiu al școlii. Din 1995, instituția a primit statutul de Liceu, iar din 2005 i s-a acordat nume ”Ștefan Holban” – profesor, avocat, deputat în Sfatul Țării și Parlamentul României, prefect al jud. Lăpușna.

Liceul Teoretic ,,Ștefan Holban” promovează o educaţie de calitate prin dezvoltarea, în parteneriat cu comunitatea, a unui mediu favorabil învăţării, bazat pe valori general–umane.

Fiecare elev beneficiază de şansa dezvoltării unei personalităţi armonioase, autonome şi creative, care să se adapteze uşor la cerinţele societăţii moderne în permanentă schimbare, prin efortul şi implicarea pozitivă a beneficiarilor direcţi şi a personalului şcolii prin: satisfacerea cerinţelor educaţionale ale individului şi ale societăţii; promovarea dialogului intercultural, a spiritului de toleranţă, a nediscriminării şi incluziunii sociale; dezvoltarea interesului pentru educaţie permanentă, printr-un învățământ axat pe disponibilitatea elevilor pentru cunoştinţe şi aplicarea acestora în practică; stimularea performanţei în liceu şi promovarea cadrelor didactice care se implică în proiecte de dezvoltare şi formare; promovarea învăţării pe tot parcursul vieţii.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY