Prima Despre noi GAUDEAMUS – Chișinău

GAUDEAMUS – Chișinău

GAUDEAMUS
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1988
PROFIL: General
LOCALITATEA: Chișinău

ADRESA:MD 2044, mun. Chișinău, str. P. Zadnipru 14/4
Tel: (+373 237) 331054
SITE-UL LICEULUI: www.gaudeamus.md

Liceul Teoretic „Gaudeamus” a fost înființat în anul 1988, la început școala nr. 62 pentru elevii din clasele superioare.

În anul 1990 instituția primește titlul de Liceul nr.2. Cadrele didactice s-au implicat activ în elaborarea și implementarea curriculum-ului, mulți profesori au devenit formatori naționali. Liceul a fost implicat în programul „Modernizarea învățământului în Republica Moldova „, devenind instituție pilot la Centrul Educațional ProDidactica. Colectivul de profesori participă la seminare științifico-metodice în Romania, Rusia, Ucraina. De fiecare dată se aduce ceva nou și util pentru liceu, se acumulează literatura științifico-metodică și se căuta grăuntele rațional…

În 1996 liceul își ia un nume nou – Liceul Teoretic „Gaudeamus”. O denumire deloc întâmplătoare. Venim de la latini cu frumoasa noastră limbă și de la ei am luat renumitul imn studențesc. „Gaudeamus” – „Să ne bucurăm”! Să ne bucurăm de viață, de soare, de pământul pe care trăim, de prieteni și de frați! Să ne bucurăm cât tineri suntem!Liceul „Gaudeamus” are misiunea de educare a unei generații capabile să cunoască, să respecte și să promoveze valorile spirituale naționale și general-umane, să devină cetățeni democratici și motivați asupra propriei formări pe parcursul întregii vieți. Lucrăm la formarea unui elev cu o personalitate puternică, bazată pe gândirea critică și creativă, la descoperirea potențialul creativ al fiecărui elev.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY