Prima Despre noi GHEORGHE ASACHI – Chișinău

GHEORGHE ASACHI – Chișinău

GHEORGHE ASACHI
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1864
PROFIL: General
LOCALITATEA: CHIȘINĂU, mun. Chișinău

ADRESA: MD 2012, mun. Chișinău, str. București 64
Tel: (+373 22) 223460
SITE-UL LICEULUI: www.asachi.md

În 1864 este înregistrată de către Liubovi Beliugova, Şcoala laică pentru fiice de nobili, care își desfășoară activitatea în casa mentorului Janette de Bois.

Din 1866 până în 1869 Școala are statut de gimnaziu public de fete pentru toate categoriile sociale aflat sub auspiciul Adunării Nobilimii din Basarabia. Între ani 1871-1918 este Liceul (gimnaziul) Nr.1 de fete al Zemstvei din Basarabia. Între anii 1918 și 1940 instituția devine Liceul de fete „Regina Maria” din or. Chișinău fondat prin ordinul Regelui Ferdinand I.  Un an mai târziu, prin ordinul mareșalului Antonescu este fondat Liceul comercial de fete „Regina Maria”, care activează până în 1944. Instituția activează ca și Școala Medie Moldovenească Nr.1 din or. Chișinău până în anul 1946. În intervalul dintre anii 1946 și 1956 aceasta este divizată în Şcoala nr. 1 de fete şi în Şcoala nr.4 de băieți. Ulterior până în 1991 își desfășoară activitatea Şcoala medie Moldoveneasca Nr.1 „G.I. Kotovski” din or. Chişinău.

Liceul Teoretic „Gheoghe  Asachi” așa cum este astăzi a fost reorganizat în anul 1991.

Liceul este o instituție care asigură implementarea unui sistem de instruire și educație de calitate pe o dimensiune de orientare europeană. Realizarea unui mediu de promovare a competențelor, performanțelor, valorii și practicilor democratice în care să domnească un climat propice învățării, orientării elevului spre împlinire în viața privată și publică prin exersarea calității de cetățean capabil să participe activ la activitatea productivă, la viața de familie și la toate nivelurile vieții în comunitate (de la nivel local până la cel european).

Misiunea noastră este de a asigura activității educaționale la înalte standarde profesionale: a) creșterea calității serviciilor educaționale; b) îmbunătățirea și eficientizarea sistemului educațional instituțional; c) tendințe spre racordarea sistemului european. De a forma absolvenți capabili să devină cetățeni activi și eficienți, apți de a se integra în viața societății.

Fiecare elev este sprijinit să-și cunoască și să-și dezvolte potențialul și aptitudinile în funcție de interesul și motivațiile personale pentru a-și dezvolta personalitatea, astfel încât strategia lui existențială, socială și profesională să se poată desfășura sub semnul succesului. Tindem să formăm personalității apte să ia decizii de sine stătător, să-și asume responsabilități pentru rezultate și acțiuni. Instituția garantează accesul continuu la învățare, pentru a forma competențele necesare viitorilor absolvenți.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY