Prima Despre noi VASILE ALECSANDRI – Călărași

VASILE ALECSANDRI – Călărași

VASILE ALECSANDRI
Instituția Publică Liceu Teoretic

ANUL FONDĂRII: 1945
PROFIL: General
LOCALITATEA: Călărași

ADRESA:MD 4404, or. Călărași, str. Toma Ciorba 11
Tel: (+373 244) 22 568

În anul 1945 a fost instituită Școala Medie din or. Călărași unde copiii puteau învăța până în clasa a VII-a. Reformele care au urmat au restructurat denumirea școlii, cel mai mult instituția a purtat numele de Școala Medie nr.1. Apogeul numeric al elevilor a ajuns la cifra de 1850 elevi care au învățat în II schimburi. În anul de studii 2004-2005 instituția este denumită Liceul Teoretic ,,Vasile Alecsandri”. De la fondare până în prezent Liceul continue să fie o sursă inepuizabilă de cunoștințe pentru toți copiii dornici de a călători în lumea cunoștințelor.

Viziune

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” este o instituţie în serviciul comunităţii, având capacitatea de a funcţiona ca o structură integră, eficientă şi echitabilă pentru toate categoriile de copii, interesată în asigurarea progresului tuturor elevilor, fără a-i segrega în funcţie de interese, aptitudini sau alte criterii; care contribuie la creşterea prosperităţii şi coeziunii sociale, prin pregătirea unor absolvenţi competenţi şi competitivi, capabili să se integreze constructiv în societate.

Misiune

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” îşi propune să ofere pentru fiecare elev o educaţie axată pe formarea de competenţe cu caracter de integrare în comunitate, conform unui traseu educaţional individualizat, în sensul dezvoltării abilităţilor de colaborare constructivă, atitudine binevoitoare faţă de ceilalţi oameni, încredere în forţele proprii, responsabilitate pentru propria formare, gîndire sistemică, creativă şi critică, capabil să-şi găsească locul său într-o lume în schimbare.

Știri de la liceu

Vezi mai mult

reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY